PMU Permanente Make-up


Rachella Koster

Permanente make-up Artist Artisctic Inc


Na haar opleiding tot PMU Specialist is Rachella meteen voor zichzelf begonnen. Door passie voor haar werk, haar kijk op de symmetrie van het gezicht en haar persoonlijke aandacht, heeft ze zich kunnen onderscheiden in de PMU branche. Rachella is one of a kind door de voor-en-na foto’s van haar cliënten op haar socials. Naast het runnen van haar bedrijf, geeft ze trainingen en lezingen voor het merk Swiss-color. 


Wat is PMU?

Permanente make-up (PMU) wordt ook wel dermatografie of cosmetische tatoeage genoemd. PMU lijkt op tatoeëren, maar de techniek en de pigmenten die worden gebruikt zijn totaal anders. 


Een flinterdunne naald brengt speciaal pigment aan onder het huidoppervlak, maar minder diep dan bij een tatoeage. Door celvernieuwing en zonlicht vervagen de PMU-pigmenten dan ook na verloop van tijd. Hoe lang de permanente make-up zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Wij adviseren om binnen 18 maanden een Touch-up te doen om een optimaal resultaat te behouden. 


Voor wie is PMU?

Iedereen kan permanente make-up laten aanbrengen. Je kunt het doen om je lippen, ogen of wenkbrauwen voor lange tijd te perfectioneren. Het is nauwelijks van echt te onderscheiden. Permanente make-up biedt ook uitkomst voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Ook is PMU een ideale manier om imperfecties te corrigeren of littekens/pigmentvlekken te camoufleren. Permanente make-up ziet er natuurlijk uit en is geschikt voor iedere huidtype.


Wat kan ik verwachten?

- Alle nieuwe PMU-behandelingen doen we in twee sessies. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door twee pigmentlaagjes over elkaar aan te brengen.

- Bij de eerste behandeling bespreken we tijdens het intake gesprek uitgebreid je wensen. Welk effect wil je bereiken? Welke vormen en kleuren hebben je voorkeur?

- Nadat je huid verdoofd is met Emla crème, begint de pigmentatie.

- Emla crème is een verdovende crème en is met een recept van je huisarts verkrijgbaar bij je apotheek. Een tube van 5 ml is voldoende voor twee behandelingen. De crème moet een uur voor de behandeling worden aangebracht. Soms geeft de huisarts geen recept, neem in dat geval even contact met ons op.

Wenkbrauwen: elke behandeling de helft van de tube aanbrengen.

Lippen: we adviseren twee tubes Emla crème.

Eyeliner: het is verstandig de Emla crème pas aan te brengen bij ons in de praktijk. Om te voorkomen dat het onderweg in je ogen komt.

- Na de eerste behandeling is de kleur altijd iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment. De pigmentatie van de eerste laag wordt na een paar dagen lichter en bereikt dan de gewenste kleur.

- Bij de tweede behandeling worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd.


Tip: de eerste drie dagen na de behandeling mag de permanente make-up niet nat worden. Daarom is het een goed idee om op de dag van de behandeling je haar nog even te wassen.Prijzen


Wenkbrauwen

- Wenkbrauwen Hairstroke *         €495

- Wenkbrauwen powderbrow *     €495

- Touch up                                   €150


Ogen

- Infraliner onder *                       €350

- Infraliner Boven *                       €350

- Infraliner boven en onder *         €450 

- Touch-up onder/boven                €150

- Touch-up onder + boven              €190


Lippen

Lipliner *                                     €465

Lipshadow *                                €480

Full lips  *                                   €495

Touch-up Lipliner                          €150

Touch-up Lipshadow                     €170

Touch-up Full lips                          €190


Medisch

Litteken camouflage                    €200

Pigmentvlek camouflage              €200


* deze behandelingen zijn incl 2de behandeling


Maak snel een afspraak