Lijntjes, rimpels en een slappe huid kunnen je ouder laten lijken dat je daadwerkelijk bent. Met Botox en fillers kunnen de tekenen van veroudering snel worden weggewerkt. Cotton Spa in Zaandam biedt Botox en fillers aan om je natuurlijke schoonheid te verbeteren.

Wat is Botox?


Botox is een cosmetische injectie die helpt bij het tijdelijk verminderen van de verschijning van de lijnen en rimpels rond de ogen en voorhoofd. Botox is geschikt voor de behandeling van kraaienpootjes, voorhoofdslijnen, fronsrimpels, een gespannen kaak, overmatig transpireren, omlaaghangende mondhoeken, bunny lijntjes bij de neus, een gummy smile en het kan zelfs migraine verminderen.

Botox veroorzaakt tijdelijke ontspanning van de spieren onder de huid. Dat heeft als gevolg dat de vorming van lijntjes en rimpels ophoudt.

Naarmate men ouder wordt, produceert het lichaam minder collageen, een eiwit in de huid dat van vitaal belang is voor stevigheid en elasticiteit. Het onderhuidse vet onder de huid neemt ook af.

Omdat de huid dunner wordt door het gebrek aan collageen en er minder vet tussen de huid en spieren zit, werken de spieren dichter naar de huid toe, waardoor de lijntjes en rimpels ontstaan.

Wat kan ik van Botox verwachten?

Een afspraak voor Botox injecties bij Cotton Spa in Zaandam neemt doorgaans 20 tot 30 minuten in beslag. Het aantal benodigde injecties hangt af van het te behandelen gebied, maar meestal gaat het om 3 tot 10 injecties.

Na je Botox behandeling kun je meteen weer verder gaan met je dagelijkse werkzaamheden. Wel adviseren we om inspannende training minstens twee uur uit te stellen. Onze patiënten merken doorgaans binnen twee weken na de injectie een verbetering in het uiterlijk, en de resultaten houden doorgaans tot vier maanden aan. 

Indien je na de behandeling toch nog vragen hebt, bieden we een kosteloze tussentijdse controle aan tijdens de eerste 3 weken na je behandeling.

Wat zijn fillers?


Fillers zijn een cosmetische injectie die volume onder je huid toevoegt en dient als vervanging van je onderhuids vet. De cosmetisch arts van Cotton Spa gebruikt fillers om diverse redenen: lijntjes en rimpels glad strijken, contouren verbeteren, je lippen meer volume geven.

Je kunt fillers overwegen om je jeugdiger uiterlijk te helpen herstellen en de eerste tekenen van veroudering te vertragen.

Wat kan ik verwachten van Fillers?


Filler injecties zijn een snelle procedure die onmiddellijk resultaat geeft. Tijdens je procedure injecteert de cosmetisch arts de filler op specifieke plaatsen in je huid en masseert de filler vervolgens in plaats om het gewenste resultaat te creëeren.

Er kan vlak na na de sessie wat roodheid op de injectieplaats ontstaan, maar deze bijwerkingen zijn doorgaans van korte duur en verdwijnen snel weer. Met fillers zou je een onmiddellijke verbetering van je uiterlijk moeten zien, die tot een jaar kan aanhouden.

Botox en Fillers bij Cotton Spa in Zaandam

Heb je nog vragen over de mogelijkheden voor Botox en Filler behandelingen? Laat het ons weten via whatsapp, telefoon of per mail, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug om er samen uit te komen.

Of boek direct een afspraak.